Opmerkelijke ruildeal tussen NAC Breda en RKC Waalwijk: clubs ruilen spitsen

Opmerkelijke ruildeal tussen NAC Breda en RKC Waalwijk: clubs ruilen spitsen

11-09-2020 10:03 Laatste update: 10:26
54

Een opmerkelijke ruildeal tussen RKC Waalwijk en NAC Breda. Mario Bilate, de spits van de Waalwijkers, vertrekt naar het Rat Verlegh Stadion. Finn Stokkers bewandelt de omgekeerde weg.

Dat meldt NAC via officiële kanalen. NAC-trainer Maurice Steijn heeft zijn gewenste 'kapstok' in de spits binnen. NAC en RKC zijn het vrijdag eens geworden over de ruildeal. "Met Mario halen we een ander type spits in huis. Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen", stelt Steijn in een korte reactie.

Stokkers begon de eerste twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden van NAC in de basis, maar helemaal zeker van een basisplaats was hij bij de club niet. Een tijd terug kreeg hij al te horen dat hij mocht vertrekken bij een goed bod. Stokkers kwam in dertig wedstrijden voor NAC tot acht doelpunten.

"Op 't moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruik gemaakt om tegelijkertijd Stokkers over te nemen. In de persoon van Stokkers halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC nastreven", stelt RKC-directeur Frank van Mosselveld.

Bilate stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij RKC. In 2018/2019 kwam hij tot zeven doelpunten en vier assists in vijftien wedstrijden, maar miste hij veel wedstrijden vanwege een blessure. Vorig seizoen kwam Bilate zeventien keer in actie, maar wist hij het net niet te vinden.