'Spelers willen soms niet eens op proef te komen bij ons, dan wordt het lastig'

'Spelers willen soms niet eens op proef te komen bij ons, dan wordt het lastig'

11-09-2020 11:47
8

Paul Bosvelt, technisch manager van Go Ahead Eagles, ziet in dat zijn club nog een aantal stappen moet zetten om dit seizoen tot een succes te maken. Na een teleurstellend gelijkspel in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Dordrecht (0-0), begint de achterban van Go Ahead langzaamaan te morren.

Bosvelt legt in De Stentor uit dat de club in een lastige positie verkeert. "We hebben financieel weinig te besteden en veel spelers willen soms niet eens op proef te komen bij ons. Dan wordt het een lastig verhaal." Met Jacob Mulenga heeft Go Ahead een oude bekende op proef. De 36-jarige spits speelde van 2009 tot 2014 precies 100 Eredivisie-duels voor FC Utrecht waarin de spits 39 keer het net vond.

Hoewel Mulenga op leeftijd is, ziet Bosvelt het positief in. "Leeftijd zegt mij niet zo veel. Ik kijk breder. Hij oogt fit en we willen zien of hij kwalitatief ook wat kan toevoegen bij Go Ahead Eagles." De proefperiode van Mulenga leidde tot onvrede onder de supporters. "Ja, daar heb ik soms wel moeite mee, want het is allemaal erg gemakkelijk. Wij moeten beoordelen of Mulenga iets toevoegt aan onze selectie en dat kunnen we het beste doen met een stage."

SC Cambuur - Go Ahead Eagles begint vanavond om 21.00 uur en wordt gefloten door Kevin Blom.