'Koeman legt Barça-puzzel zonder Busquets en met centrale rol voor De Jong'

'Koeman legt Barça-puzzel zonder Busquets en met centrale rol voor De Jong'

11-09-2020 12:40
75

De beoogde basiself van Ronald Koeman bij FC Barcelona staat in grote lijnen vast, schrijven Marca, Mundo Deportivo en Diario SPORT. Barça speelt zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, in het Estadi Johan Cruijff tegen Nástic.

De toonaangevende sportkranten in Spanje zijn een dag voor de seizoensopening al klaar met puzzelen. Verwacht wordt dat Koeman gaat kiezen voor een 4-2-3-1-systeem, hoewel dat niet heilig zal zijn. Bij Oranje liet de voormalige bondscoach al zien hij zijn systeem aanpast aan het beschikbare materiaal.

Frenkie de Jong krijgt een centrale rol, naast de andere controleur Miralem Pjanic. Dat gaat ten koste van Sergio Busquets, die het laatste decennium vrijwel alle wedstrijden van Barcelona speelde. Riqui Puig en Carles Aleña gelden als andere opties voor het middenveld. Op de achtergrond sluimert nog de komst van Georginio Wijnaldum.

Mundo Deportivo en SPORT verwachten dat Koeman Lionel Messi een vrije rol geeft aan de rechterkant, terwijl Marca de Argentijn op de nummer 10-positie posteert. In elk geval ligt er ook een basisplaats in het verschiet voor Antoine Griezmann en wonderkind Ansu Fati. Luis Suárez is uit beeld.

XI Barça volgens MD: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Messi, Griezmann, Dembélé; Fati.
XI Barça volgens SPORT: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Messi, Griezmann, Dembélé; Fati.
XI Barça volgens Marca: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Pjanic, De Jong; Dembélé, Messi, Fati; Griezmann.