'Van de Beek gaf drie assists en maakte drie goals op eerste United-training'

'Van de Beek gaf drie assists en maakte drie goals op eerste United-training'

11-09-2020 13:26
134

Donny van de Beek maakt een vliegende start bij Manchester United, vertelt Sjaak Swart aan VoetbalPrimeur. De 23-jarige middenvelder uit Nijkerkerveen, die vorige week zijn miljoenentransfer naar Engeland afrondde, liet zich zien op zijn eerste training.

Deze week kwam er een voorlopig einde aan de bezoekjes van Van de Beek aan het huis van Swart in Diemen. "We hebben hem naar Schiphol gebracht", aldus Swart voor de camera van VoetbalPrimeur. "Hij kon meteen zijn nieuwe huis in en woensdag moest hij zich heel vroeg melden voor de training."

"Dan moet je het laten zien natuurlijk", vervolgt Mister Ajax. En dat lukte. "In het partijtje gaf hij drie assists en maakte hij drie goals. Dat is heel belangrijk. Want als je niks doet, zeggen ze misschien: wat we hebben we nou gehaald? Het zegt niet alles, maar Donny deed het wel."

Van de Beek heeft een auto met chauffeur gekregen van Manchester United. Het zegt volgens Swart veel. "United is een mooie club en hoort qua geld bij de vier grootste clubs. Het zal even moeilijker zijn voor Donny, want hij moet zich aanpassen. Maar ik vertrouw erop dat hij wel toeslaat. We bellen om de dag met elkaar."