Het gaat nu beter tussen Genee en mij, de liefde bloeit langzaam weer op

"Het gaat nu beter tussen Genee en mij, de liefde bloeit langzaam weer op"

11-09-2020 17:00 Laatste update: 17:06
28

Veronica Inside begint vrijdagavond aan een nieuw seizoen, ondanks de grote rel van afgelopen zomer. Dennis Schouten, verslaggever van Powned, speelde ook een rol in de crisis tussen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

Schouten werkte als verslaggever van Veronica Inside samen met Genee en probeerde, in opdracht van zijn andere werkgever Powned, zijn collega voor de camera te krijgen na de rel met Derksen en Van der Gijp. Dat nam Genee hem ernstig kwalijk. "Die Veronica Inside-rel had natuurlijk twee kanten voor mij", zegt Schouten, die anderhalf miljoen views trok met zijn item over Genee, in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Wilfred Genee ken ik goed, met hem heb ik veel meegemaakt. Ik vond het vooral voor hem persoonlijk heel vervelend dat het gebeurde. Aan de andere kant hebben veel mensen die video bekeken. Dat was wel lekker, een interview van collega's die elkaar vervloeken voor de camera en dat niet intern kunnen houden."

Genee kreeg heel Nederland over zich heen nadat hij Derksen en Van der Gijp 'liet vallen' in de racismediscussie. "Mensen twijfelden aan zijn bedoelingen, maar ik geloof oprecht dat hij dat vanuit de beste bedoelingen deed voor het programma, voor hemzelf, maar ook voor de twee andere heren", zegt Schouten.

Na de rel en de poging van de verslaggever om Genee om een reactie te vragen, beet de presentator echter van zich af. "Die kant voor Wilfred Genee vond ik heel vervelend voor mezelf", aldus Schouten. "Goed, het gaat vrijdag weer beginnen. Uiteindelijk is het een grote rel geweest, maar ze gaan gewoon weer door alsof er niets is gebeurd."

'Contact even iets minder'
Tussen Genee en Schouten, die inmiddels niet meer bij Veronica Inside werkt en voor NieuwNieuws aan de slag is gegaan, gaat het inmiddels weer ietsje beter. "Het contact met Wilfred na dat interview was eerst wat minder. Wilfred kreeg zo veel op hem af, dat hij er natuurlijk ook zelf een beetje ondersteboven van was. Dat kon je ook zien, hij zag er slecht uit in die tijd. Het gaat nu beter met hem en ons contact gaat ook langzaam weer de goede kant op. De liefde bloeit langzaam weer op tussen Wilfred en mij, jazeker", aldus Schouten, die voor VoetbalPrimeur zijn Eredivisie-voorspellingen voor het nieuwe seizoen heeft gegeven. Bekijk de volledige video hieronder.

Dennis Schouten: 'Feyenoord en PSV gaan niet meedoen'