Schmidt wijst Dumfries aan als aanvoerder en komt met verrassende reserve-opties

Schmidt wijst Dumfries aan als aanvoerder en komt met verrassende reserve-opties

11-09-2020 14:53
19

Denzel Dumfries blijft de aanvoerder van PSV. De rechtsback van de Eindhovenaren heeft van trainer Roger Schmidt de band gekregen en zal aanstaande zondag tegen FC Groningen als eerste het veld betreden namens zijn ploeg.

Op de persconferentie voorafgaand aan het openingsweekend van de Eredivisie vertelde Schmidt dat Dumfries 'op meerdere fronten het voortouw neemt', schrijft het Eindhovens Dagblad. Het is dan ook logisch dat de verdediger de band opnieuw krijgt. De kans dat Dumfries nog een transfer gaat maken schat Schmidt klein in en dus is het volgens de Duitser een veilige keuze.

Achter de rechtsback zijn Pablo Rosario en Donyell Malen aangewezen als reserve-aanvoerders. Rosario startte vorig seizoen vaak als aanvoerder, maar stond het aanvoerderschap uiteindelijk af aan Dumfries. Daarnaast heeft ook Malen tegenover Schmidt bewezen dat hij een leidersrol in de groep aankan en de spits is daar dan ook voor beloond.

PSV opent zondagmiddag de competitie met een uitwedstrijd bij FC Groningen. Aldaar kan het oud-speler Arjen Robben treffen, die zijn rentree in de Eredivisie kan gaan maken. De verwachting is dat de ervaren vleugelaanvaller in de basis staat.