'Chelsea bereikt miljoenenakkoord: Lampard heeft nieuwe keeper binnen'

'Chelsea bereikt miljoenenakkoord: Lampard heeft nieuwe keeper binnen'

11-09-2020 17:14 Laatste update: 17:30
62

Chelsea heeft Edouard Mendy bijna binnen. De Senegalese doelman (28) komt voor een miljoenenbedrag over van het Franse Stade Rennes.

Dat melden transferexperts Fabrizio Romano en Gianluca Di Marzio. Mendy was al rond met Chelsea, maar nu heeft ook Stade Rennes groen licht gegeven. Het Engelse bod is geaccepteerd. Naar verluidt gaat het om 33 miljoen euro. 

Mendy zal zich spoedig melden in Engeland om de puntjes op de i te zetten. Romano verwacht dat Chelsea en Rennes de deal ergens in de komende dagen afronden. Naar verwachting tekent Mendy een contract voor vijf jaar op Stamford Bridge.

Met de komst van Mendy gaat een grote wens van manager Frank Lampard in vervulling. Hij ziet het naar verluidt niet meer zitten in Kepa Arrizabalaga, met tachtig miljoen euro tot nu toe de duurste doelman aller tijden, en heeft bij de clubleiding aangedrongen op de komst van een nieuwe sluitpost. Mendy wordt de zevende zomerversterking van Chelsea. Hakim Ziyech, Timo Werner, Ben Chilwell, Malang Sarr, Thiago Silva en Kai Havertz werden al binnengehaald.