'KNVB schakelt door naar volgende naam na afzegging topkandidaat Rijkaard'

'KNVB schakelt door naar volgende naam na afzegging topkandidaat Rijkaard'

11-09-2020 18:28 Laatste update: 18:36
179

De KNVB heeft Frank Rijkaard benaderd om bondscoach van het Nederlands elftal te worden, maar dat heeft geen succes opgeleverd. Rijkaard (57) ziet een terugkeer in de voetballerij niet zitten.

Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Al kort na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona werd Rijkaard naar voren geschoven als mogelijke nieuwe bondscoach. De KNVB zag in Rijkaard de ideale kandidaat, maar die ziet dat niet zitten. Hij was van 1998 tot 2000 al bondscoach van Oranje. 

De KNVB schakelt nu door naar de volgende op de lijst. Het is niet duidelijk wie dat is. De voetbalbond hoopt spoedig een nieuwe bondscoach aan te kunnen stellen, in ieder geval voor de interlands in oktober tegen Mexico (oefen), Bosnië en Herzegovina en Italië (UEFA Nations League).

Naast Rijkaard worden ook onder meer Henk ten Cate, Louis van Gaal en Frank de Boer genoemd. Laatstgenoemde werd deze week door zijn broer Ronald naar voren geschoven. "Hij heeft gezegd: het lijkt mij een heel leuke baan. Frank zou het zeker accepteren als hij wordt gevraagd", zei De Boer tegen VoetbalPrimeur.