Derksen lucht z'n hart: Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan

Derksen lucht z'n hart: "Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan"

11-09-2020 20:57
81

Johan Derksen kijkt met Veronica Inside vooruit, maar blikte in de eerste uitzending van het nieuwe seizoen terug op de rel van de afgelopen maanden. Hij hekelt de ophef die is ontstaan op social media, waardoor zelfs adverteerders afhaakten en het einde van het programma in zicht was.

Derksen maakt bij Veronica Inside regelmatigeen controversiële grap en was de kop van jut nadat hij een opmerking maakte over rapper Akwasi, die niet goed viel. "Als je iets zegt op tv is er een groepering die je meteen terroriseert en je een etiket geeft. Ik ben al uitgemaakt voor homofoob en racist", zegt Derksen bij Veronica Inside.

"Arie Boomsma en Sunny Bergman (tv-presentator en documentairemaakster, red.) benaderden adverteerders om niet met ons in zee te gaan. Ik vind het raar dat zij hun oren laten hangen hangen naar nobody Arie Boomsma. Onbegrijpelijk. Ze zijn in staat om een geweldige mediarel te veroorzaken, vooral op social media. Heel Nederland dreigde in paniek te raken, behalve ik, omdat ik het middelpunt was. Ik heb er geen moment wakker van gelegen."

Na de ophef rond de opmerking van Derksen over Akwasi stond de laatste uitzending van Veronica Inside volledig in het teken van racisme, waar ook oud-voetballer Dries Boussatta en advocate Natacha Harlequin bij aanwezig waren. Derksen zette zijn vraagtekens bij de rol van presentator Wilfred Genee.

"Het grapje van mij was blijkbaar erger dan wat Akwasi uit stond te brallen (Akwasi zei op De Dam dat hij een zwarte Piet 'in elkaar zou trappen', mocht hij er een tegenkomen, red.). Ik vond het teleurstellend dat jij (Genee, red.) de tegenpartij ging pleasen. Ik heb dat opgevat als een soort verraad."

Er ontstond een rel en het had er alle schijn van dat er een einde zou komen aan het programma Veronica Inside. "John de Mol (eigenaar Talpa, red.) had hele goede argumenten om mij hier te houden", zegt Derksen, die doelt op zijn contract. "Ik heb er alles aan gedaan om weg te gaan. Ik heb voorgesteld om met Hélène Hendriks verder te gaan, maar dat was niet bespreekbaar, en heb ook voorgesteld om Wim Kieft op mijn plaats te zetten. Ik vond dit programma een beetje ongeloofwaardig en vond dat jij als presentator dit format verraden hebt", zegt Derksen over Genee. De ruzie is inmiddels weer bijgelegd.