Van der Gijp bijgedraaid: Toen met de Champions League heb ik de knop omgezet

Van der Gijp bijgedraaid: "Toen met de Champions League heb ik de knop omgezet"

11-09-2020 22:00 Laatste update: 22:04
63

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen hebben vrijdagavond de eerste Veronica Inside-aflevering na een tumultueuze zomer opgenomen. Voordat ze de studio betraden, werden ze opgewacht door een leger aan verslaggevers, onder wie Nicky van der Gijp, De Zoon Van.

Genee ging tegenover Van der Gijp junior in op de kritiek die Veronica Inside had gekregen. "Of ik die kritiek destijds terecht vond? Nee, natuurlijk niet, absoluut niet. Dus in dat opzicht ben ik blij dat we nog steeds het programma kunnen maken", aldus de presentator in gesprek met NieuwNieuws. "Ik zou het jammer hebben gevonden om aan al die kritiek toe te geven."

Van der Gijp verscheen ook voor de microfoon van zijn zoon. Hij had aanvankelijk samen met Derksen op een breuk met Genee aangestuurd, maar draaide daarna bij. "Ik ben er afgelopen zomer wel mee bezig geweest. Maar toen met de Champions League heb ik de knop omgezet."

Voordat het zover was, werd het drietal benaderd door Talpa-directeuren John de Mol en Marco Louwerens. "Die moet je proberen te bemachtigen: het laatste mailtje van Marco dat ik kreeg. Dat was tien over twee 's nachts, Johan had daarna een gesprek met John de Mol. Marco doet veel mailtjes, maar deze was echt imponerend. Wat hij zei over het programma, hoe hij er tegenaan keek, de Arie Boomsma's... Een hele lange mail. PS: als jullie nog moeilijk doen, stuur ik een nog langere, haha."