Update: AC Milan bevestigt komst doelman: van Ligue 1-club Lyon naar Serie A

Update: AC Milan bevestigt komst doelman: van Ligue 1-club Lyon naar Serie A

12-09-2020 12:55 Laatste update: 12:53
20

Olympique Lyon heeft vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux een uitgaande transfer wereldkundig gemaakt. De 34-jarige doelman Ciprian Tatarusanu is voor vijf ton aan AC Milan verkocht.

De Roemeen had pas één seizoen in Lyon erop zitten, nadat hij afgelopen zomer transfervrij over was gekomen van Nantes. Sindsdien kwam hij tot zeven officiële wedstrijden namens L'OL, waarvan twee in de Ligue 1: Anthony Lopes bleef namelijk de onbetwiste nummer één onder de lat. Tatarusanu was op zoek naar meer speeltijd en heeft daarom besloten om verder te kijken.

Vrijdag ontbrak hij al in de wedstrijdselectie van Lyon, dat een bezoek aan Bordeaux brengt. In Milaan moet Tatarusanu de concurrentiestrijd aangaan met de 21-jarige groeibriljant Gianluigi Donnarumma en diens negen jaar oudere broer Antonio Donnarumma. Beide Donnarumma's lopen aan het einde van het jaar echter uit hun contract: de jongste van de twee wordt vertegenwoordigd door Mino Raiola, die voorlopig niet van plan lijkt om zijn cliënt bij te laten tekenen.

Update: Ook AC Milan heeft de komst van Ciprian Tatarusanu officieel gemaakt. De Italiaanse club maakt de transfer zaterdagmiddag officieel. Milan doet geen uitspraken over de transfersom, maar heeft naar verluidt ongeveer 500.000 euro betaald voor Tatarusanu.