Ten Hag-kritiek om Lang: 'Snap niet dat Ajax-trainer hem niet laat functioneren'

Ten Hag-kritiek om Lang: 'Snap niet dat Ajax-trainer hem niet laat functioneren'

12-09-2020 07:32
111

Nourdin Boukhari kijkt met verbazing naar de geringe kansen die Noa Lang krijgt van trainer Erik ten Hag bij Ajax. De oud-Ajacied en huidig spitsentrainer van Sparta hoopt dat zijn stiefzoon dit seizoen een basisplaats verovert.

De buitenspeler kende een sterke voorbereiding, maar de concurrentie is groot met Dusan Tadic, Quincy Promes, Antony, Zakaria Labyad en David Neres. "Die jongen kan gewoon echt heel goed voetballen", zegt Boukhari tegen Ajax Showtime. "Hij heeft veel dreiging aan de bal, het is een genot om naar te kijken. Soms snap ik niet dat een trainer bij Ajax zo'n jongen niet laat functioneren."

Boukhari ziet dat Lang slechts beperkt speeltijd krijgt van Ten Hag, maar dit seizoen niet verhuurd mag worden. Hij houdt de aanvallende middenvelder voor dat zijn kans wel komt. "Toch is het krom dat je bepaalde dingen aangeeft, maar je hem niet gebruikt. Het is net als met een Rolex. Als ik een Rolex van 20.000 euro zou hebben, zou ik die niet thuis in de la laten liggen, maar elke dag omdoen."

Volgens Boukhari kan Lang niet alleen op linksbuiten, maar ook op tien uitstekend uit de voeten. "Hij is een speler die heel behendig tussen de linies kan spelen, hij heeft diepgang, hij is goed in de kleine ruimtes, hij heeft een goed schot en hij heeft een goed inzicht. De trainer ziet hem als buitenspeler. Aan de buitenkant is hij wel dreigender en in de afgelopen jaren heeft hij daar altijd gespeeld. In de jeugd van Feyenoord speelde hij echter altijd op tien."

Boukhari stelt dat Lang strijdbaar is. "Hij gaat denk ik vechten voor zijn plek, maar voor zo'n jongen zou het zonde zijn als hij niet verhuurd kan worden. Voor de Eredivisie zou het een genot zijn als hij wekelijks zou spelen. Bij FC Twente kon hij minuten maken en zichzelf laten zien. De mensen weten dan: Noa kan goed voetballen."