'Zeer matige' Memphis hard aangepakt: 'Zit met zijn hoofd al in Barcelona'

12-09-2020 08:15 Laatste update: 11:24
116

Memphis Depay kon geen potten breken in het Ligue 1-duel van Olympique Lyon bij Girondins Bordeaux. De Franse media zijn na het doelpuntloze gelijkspel zeer kritisch op de Nederlandse aanvaller, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met FC Barcelona.

Lyon won op 28 augustus in de eerste speelronde nog met 4-1 van Dijon, mede dankzij een hattrick van Memphis. Tegen Bordeaux kwam de aanvaller een stuk minder in het spel voor. Dat zag ook Foot Mercato, dat hem een 3,5 geeft. 'De Lyon-aanvoerder, die ondersteunend aan de twee spitsen speelde, werd gehinderd door zijn positionering en zijn druk zetten. We verwachten beter van het FC Barcelona-doelwit, die nauwelijks gevaarlijk was, een gebrek aan spontaniteit toonde en moeite had om de twee spitsen te bereiken.'

Ook Maxifoot komt niet verder dan een 4 voor Memphis. 'Aanspeelbaar en in beweging aan het begin van de wedstrijd, maar de Lyon-aanvoerder had daarna veel minder invloed tot aan de rust. Hij begon met de beste intenties aan de tweede helft, maar wist niet beslissend te zijn. Na 73 minuten werd hij vervangen door Tino Kadewere.'

Le Parisien trekt een vergelijkbare conclusie. 'Lyon-aanvoerder Depay, die in de transferperiode naar Barcelona kan vertrekken, moest twintig minuten voor tijd zijn plaats afstaan na een zeer matige prestatie.' Het immer kritische L'Équipe deelt een 3 uit aan de Oranje-aanvaller en rept van een 'zeer middelmatig' optreden.

De krant vraagt zich af of Memphis met zijn hoofd al in Barcelona zit. 'De houding en de lichaamstaal van de voormalig Manchester United-aanvaller verraadden een hoop. In Bordeaux lieten zijn nonchalance, zijn overbodige dribbels, zijn teleurgestelde houding en zijn blikken richting de hemel zien dat hij met zijn hoofd ergens anders zit.'