'Overmars zei dat dit mijn jaar moet worden, dat vertrouwen geeft de trainer mij'

'Overmars zei dat dit mijn jaar moet worden, dat vertrouwen geeft de trainer mij'

12-09-2020 08:35
43

Ryan Gravenberch stevent dit seizoen af op een basisplaats bij Ajax. De achttienjarige middenvelder hoopt zondag goed uit de startblokken te komen op bezoek bij Sparta, waar broer Danzell actief is.

"Marc Overmars heeft me bij mijn contractverlenging gezegd dat dit mijn jaar moet worden. Dat vertrouwen voel ik en heeft de trainer me ook gegeven", vertelt Gravenberch in De Telegraaf. Het woord betrouwbaarheid valt geregeld. "Daar hamert de trainer op. In het verleden liep ik nog weleens te slapen. En Winston Bogarde heeft me ook geholpen in het verdedigen. Als assistent en oud-topverdediger is hij veel met de verdedigers en de controlerende middenvelders bezig."

Wedden

Meer odds

De speler van Jong Oranje blijft kritisch naar zijn spel kijken. "In het verdedigen kan ik feller zijn. En de balans tussen aanvallen en verdedigen moet nog beter. Van nature ben ik geen kopper. Met mijn lengte moet ik echt kopgoals gaan maken." Hij denkt nog wat te kunnen opsteken van Danzell. "Ik vergelijk Danzell altijd met Brian Brobbey. Qua fysiek zijn we dus verschillend, maar qua karakter ook. Ik ben rustig en hij is meer grrrrr."

De Sparta-spits is lovend over zijn jongere broertje. "Ik ben een trotse broer en vol lof over de ontwikkeling van Ryan. Hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten. Ryan kan spelers vrijzetten, een man passeren vanuit stilstand en is een sierlijke speler. Als je jongste speler én jongste doelpuntenmaker van Ajax bent, is dat heel bijzonder. Ik hoop dat er nog veel moois gaat volgen."