'Leverkusen was heel serieus voor Tagliafico, maar hij verkiest Ajax'

'Leverkusen was heel serieus voor Tagliafico, maar hij verkiest Ajax'

12-09-2020 09:32
158

Bij Ajax staat er mogelijk nog het één en ander te gebeuren qua transfers. Voor backs Nicolás Tagliafico en Sergiño Dest is er sluimerende belangstelling, terwijl Carel Eiting mag vertrekken. Dat laat clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf weten.

"Wat wel heel erg in het voordeel van Ajax spreekt, is dat Ajax niet hoeft te verkopen. Dat moest in het verleden natuurlijk wel", zegt Verweij in de voetbalpodcast van de krant. "Als je nu hoort dat Bayer Leverkusen heel serieus was voor Tagliafico, maar dat Tagliafico Ajax verkiest boven Leverkusen, omdat Leverkusen én niet meer salaris kan betalen en Europa League speelt..."

"Ajax zit in een luxepositie als deelnemer aan de Champions League, met veel geld op de bank", vervolgt Verweij. "Ajax hoeft niets en ze heel makkelijk zeggen: je mag weg, maar wel tot die datum, anders houdt het op."

Naast Tagliafico is er ook wat 'gerommel' rond Dest. "Bayern München en wat andere clubs. Maar dat is nog niet heel concreet, maar er is wel wat beweging", stelt de clubwatcher, die bevestigt dat de Amsterdammers ongeveer 25 miljoen euro verlangen voor de rechtsback.

Ajax wil af van Eiting. "Dat is een bijzonder verhaal. Hij is op het middenveld voorbijgestreefd door een heleboel spelers. Voor hem heeft ongeveer de hele Eredivisie gebeld, maar hij gaat liever naar het buitenland. Dat heeft nu zijn voorkeur, waarbij het niet uitgesloten is dat hij voor het einde van de transfermarkt alsnog besluit om in de Eredivisie te blijven."