'We hebben met Feyenoord groot risico genomen, daar spelen was onverantwoord'

'We hebben met Feyenoord groot risico genomen, daar spelen was onverantwoord'

12-09-2020 09:49
40

Feyenoord heeft in de voorbereiding een groot risico genomen. Dat stelt hoofd performance Rick Cost van de Rotterdammers. De oefenduels met Borussia Dortmund en MSV Duisburg om de Cup of Traditions waren 'onverantwoord'.

Feyenoord kende een vrijwel vlekkeloze voorbereiding, totdat de selectie in Duitsland tweemaal op één dag zestig minuten moest spelen. Vanwege een coronageval kon trainer Dick Advocaat niet beschikken over spelers uit Jong Feyenoord. Terugtrekken was echter ook geen optie.

Wedden

Meer odds

"Daar spelen was onverantwoord", reageert Cost bij RTV Rijnmond. "In een voorbereiding wil je altijd groeien, dus van 45 naar 60 minuten en van 60 naar 75 en dan naar 90 minuten. Maar nu zijn we van 45 naar 120 minuten gegaan. Dat is niet een logische opbouw. Daar hebben wij een risico genomen. Een groot risico, want we hadden weinig wissels. Dan moet je maar hopen dat je weerbaar genoeg bent geworden in de afgelopen 3 à 4 maanden."

"Dat heeft denk ik wel goed uitgepakt", vervolgt Cost. "Het mooie van het wel overleven betekent dat je grenzen opzoekt die je anders nooit opzoekt. Dat vind ik ergens wel weer mooi. Wat kan het lichaam dan? Nou, blijkbaar meer dan wij denken."

Volgens Cost staat Feyenoord er fysiek goed op, daags voor het eerste Eredivisie-duel bij PEC Zwolle. Hij is onder de indruk van Advocaat. "Ik kan honderd dingen zeggen tegen die gasten, maar als Dick Advocaat achter mij staat, dan heb ik aan één woord genoeg. En als hij langskomt en hij zegt het, dan heeft hij aan één letter genoeg. Dat is ook wel het charisma dat hij heeft. Ik vind het een prachtig mens, ik waardeer hem enorm."