'Boefje' Teze maakt indruk: 'Daar gaat PSV in de toekomst van profiteren'

'Boefje' Teze maakt indruk: 'Daar gaat PSV in de toekomst van profiteren'

12-09-2020 11:20 Laatste update: 11:22
66

Jordan Teze is een van de grote verrassingen bij PSV in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. De jonge verdediger krijgt van trainer Roger Schmidt tot nu toe de voorkeur boven Timo Baumgartl.

"Het verrast me niet dat Jordan nu ineens de stap maakt", vertelt Geert Brusselers, trainer van Teze bij PSV O19 in het seizoen 2016/2017, in gesprek met de NOS. "Hij is een atletische, positieve en betrouwbare jongen. Jordan behoorde vroeger niet tot de toptalenten van PSV, maar is wel altijd heel hard blijven werken. Hij heeft alles wat een moderne voetballer nodig heeft. Hij was soms nog een dromer, maar mede dankzij de begeleiding vanuit PSV heeft hij de volgende stap weten te maken. Het maakte hem bewuster."

De periode van Mark van Bommel bij PSV heeft voor de jonge spelers veel goeds opgeleverd, meent Brusselers. "Het zat voor Jordan mee dat Van Bommel het aandurfde om veel jeugdspelers de stap te laten maken naar de A-selectie. Dat gebeurde onder Phillip Cocu toch een stuk minder. Van Bommel had vertrouwen in die jonge jongens: kijk maar naar Ihattaren, Malen, Gakpo, Sadílek en ook Jordan. PSV gaat daar in de toekomst van profiteren."

Teze kwam in 2018 al een keer in beeld, toen hij tijdens een wedstrijd van PSV in de voorrondes van de Champions League een bal in het veld gooide als wisselspeler. Hij probeerde tijd te rekken. "Haha, ja dat was wel typisch iets voor Jordan. Je kan hem als een 'boefje' omschrijven. maar in de goede zin van het woord. Hij zorgt voor een leuke sfeer. Hij is echt geen rebel", sluit Brusselers af.