Mogelijk debuut tegen Ajax: 'Zat voor tv toen ze Champions League speelden'

Mogelijk debuut tegen Ajax: 'Zat voor tv toen ze Champions League speelden'

12-09-2020 12:30 Laatste update: 12:33
35

Emanuel Emegha (17) was een van de grote verrassingen bij Sparta Rotterdam in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Hij maakt zondag tegen Ajax mogelijk zijn officiële debuut in het elftal van trainer Henk Fraser.

"Ajax, man. Dat is toch geweldig? Ik zat voor de tv toen die spelers Champions League speelden. En nu speel ik zelf misschien wel tegen al die grote namen. Mooier kan niet, toch?", geeft Emegha aan in gesprek met het Algemeen Dagblad

Emegha kende wisselvallige periodes bij de club uit Rotterdam. Hij kwam al op zijn dertiende in de jeugdopleiding van Sparta terecht. "Ik maakte met iedereen ruzie. Trainers, publiek, tegenstanders. Dat deed ik puur omdat ik altijd wilde winnen. Tegenstanders kapot spelen; daar houd ik van. Ik heb een hele sterke drive."

De wedstrijd tegen Ajax van aanstaande zondag benadert hij niet anders dan andere wedstrijden. "Natuurlijk is Ajax een hele grote club. Maar ik heb vooral heel veel zin om de wedstrijd te spelen. En met die gedachte ga ik ook het veld op, mocht de trainer me inbrengen. Ik ben nooit bang."