Tottenham Hotspur stunt en strikt superster Alex Morgan voor damesteam

Tottenham Hotspur stunt en strikt superster Alex Morgan voor damesteam

12-09-2020 16:55
8

Tottenham Hotspur heeft zaterdag een opmerkelijke transfer wereldkundig gemaakt. De Noord-Londenaren hebben in de persoon van Alex Morgan één van de grootste sterren van het internationale vrouwenvoetbal binnengehaald.

De 31-jarige aanvalster uit Californië heeft meer dan honderd interlands én doelpunten namens de Verenigde Staten op haar naam staan en was de eerste vrouw die door EA Sports op de cover van de FIFA-reeks werd gezet. In mei werd ze moeder, maar Morgan blijft voorlopig actief als voetbalster.

Nu kiest de tweevoudig wereldkampioen en enkelvoudig Olympisch kampioen voor haar tweede uitstapje naar Europa. In 2017 werd Morgan door haar club Orlando Pride uitgeleend aan grootmacht Olympique Lyon, komend seizoen zal ze het shirt van Tottenham Hotspur dragen.

Morgan is niet de enige Amerikaanse ster die tijdelijk naar Europa verkast, nu de competities in de Verenigde Staten tijdelijk zijn stilgelegd. Sam Mewis en Rose Lavelle bijvoorbeeld – ook actief in de WK-finale tegen Nederland in 2019 – tekenden recentelijk bij Manchester City.