Danny Blind over 'defibrillator-incident' met Daley Blind: 'Hij was volledig bij'

Danny Blind over 'defibrillator-incident' met Daley Blind: 'Hij was volledig bij'

12-09-2020 17:12
88

Daley Blind is klaar voor zijn rentree, laat vader Danny Blind weten in de Ziggo Sport-studio. De ingebouwde defibrillator van de dertigjarige Ajax-verdediger ging af tijdens het oefenduel met Hertha BSC: hij moest vervolgens enige tijd rust houden, maar is weer vrijgegeven voor het eerste competitieduel met Sparta.

Vader Blind maakt zich geen zorgen. "Het gaat goed, hij is inzetbaar", aldus de voormalig bondscoach over zijn zoon. "De artsen die hem sinds de vorige keer behandelen geven hem vrij. Daar moet je vertrouwen in hebben. En van daaruit je wedstrijden weer gaan pakken: dan moet je daar weer overheen groeien."

Blind was aanwezig bij het bewuste oefenduel met Hertha BSC en was naar eigen zeggen snel gerustgesteld. "In tegenstelling tot de vorige keer was hij steeds volledig bij, niet duizelig of weggevallen. Toen ik beneden kwam, was hij weer gewoon."

Of dit soort incidenten nog eens voor zullen vallen, durft Blind senior niet te zeggen. "Dat is een dubbele discussie. Je hebt heel veel vertrouwen, omdat het kastje daar zit en zijn werk doet. Aan de andere kant zit je er niet op te wachten dat het nodig is."