De Graafschap zet Roda hardhandig terug op zijn plek: vijf koplopers in KKD

12-09-2020 18:18
51

Roda JC is na twee ruime overwinningen weer terug op aarde. De Zuid-Limburgers stonden op zes punten uit twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en hadden een doelsaldo van 7-0, maar gingen hard onderuit op bezoek bij De Graafschap.

Roda moest een aantal spelers missen vanwege coronabesmettingen, terwijl De Graafschap niet in actie hoefde te komen tijdens het interlandweekend. Tijdens de openingsfase ging het nog relatief gelijk op, maar De Graafschap nam tussen minuut 19 en minuut 24 afstand dankzij Elmo Lieftink. De controleur produceerde twee schitterende goals van afstand en tilde de score eigenhandig naar 2-0.

Direct na rust moest Roda definitief het hoofd buigen: Daryl van Mieghem werd de diepte in gestuurd, omspeelde de uitgekomen Youri Roulaux en schoof de 3-0 binnen. Na een uur spelen werd het zelfs 4-0 via Ralf Seuntjens, die vanuit de rebound scoorde. Een grotere afstraffing bleef Roda bespaard: De Graafschap nam in de slotfase gas terug en hield het bij vier treffers.

De Superboeren hebben na twee wedstrijden de maximale score. De ploeg van Mike Snoei komt voorlopig naast NAC Breda, SC Cambuur, Excelsior én Roda aan kop.