Lof uit Engeland voor Van de Beek: 'Een compliment voor Manchester United'

Lof uit Engeland voor Van de Beek: 'Een compliment voor Manchester United'

Gepubliceerd: zaterdag 12 september 2020 om 19:51za 12-09-2020 om 19:51

Micah Richards, voetbalanalyticus van de BBC, voorspelt dat Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Nathan Aké een mooi seizoen tegemoet gaan in de Premier League. De drie zijn onderdeel van de top-vijf van beste transfers tot dusver van Richards.

Timo Werner is de beste transfer tot dusver in de Premier League, zegt Richards tegen The Daily Mail. Daarachter volgt echter de overstap van Donny van de Beek naar Manchester United. "Hij heeft heel erg veel techniek en is comfortabel aan de bal. Een compliment voor United voor de manier waarop ze dit tot stand hebben kunnen brengen. Er waren nauwelijks geruchten en plotseling was Van de Beek speler van United. Een uitstekende zaak."

Nummer drie op de lijst is voor Hakim Ziyech, oud-ploeggenoot van Van de Beek bij Ajax. "Ik vroeg me al langer af wanneer hij een stap zou gaan maken. Iedere keer als ik hem voor Ajax in Europa zag spelen werd me duidelijk hoe goed hij is en nog kan worden. Hij speelt zonder angst, is geen vleugelspeler die alleen maar trucjes wil laten doen en laten zien hoe goed hij is. Hij wil aanvallen en daarna wéér aanvallen. Ziyech zal een sleutelfiguur worden."

Als vierde schrijft Richards Abdoulaye Doucouré op, die van Watford naar Everton ging. Nathan Aké bezet echter de vijfde plaats op de lijst van Richards. "Pep Guardiola houdt van hem en ziet Aké als een centrale verdediger, een linksback en misschien zelfs een controlerende middenvelder. Ik ben benieuwd hoe hij met de druk omgaat die je krijgt als je speler bent van Manchester City."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws