LIVE-discussie: Twente en Fortuna bestrijden elkaar met veel nieuwe spelers

LIVE-discussie: Twente en Fortuna bestrijden elkaar met veel nieuwe spelers

12-09-2020 20:04
31

Ook voor FC Twente en Fortuna Sittard begint het nieuwe Eredivisie-seizoen. Beide ploegen hebben een metamorfose ondergaan: de club uit Enschede start met drie nieuwelingen, terwijl de opponent uit Limburg met liefst zes nieuwe gezichten aantreedt.

Ron Jans, ook een nieuw gezicht in de Grolsch Veste, kiest voor een vrijwel nieuwe aanvalslinie. Danilo Pereira, de van Ajax gehuurde Braziliaan, staat in de spits en hij wordt geflankeerd door Vaclav Cerny en Queensy Menig. Alleen laatstgenoemde speelde vorig seizoen ook bij Twente. Tyronne Ebuehi is de derde nieuweling die vanaf de aftrap mag meedoen. Hij staat rechts achterin.

De voorhoede van Fortuna is volledigin een nieuw jasje gestoken. Zian Flemming, Sebastian Polter en Emil Hansson zijn allemaal deze zomer naar Limburg gekomen om met Fortuna in de middenmoot van de Eredivisie te eindigen. Met Ben Rienstra en Mats Seuntjens heeft ook het middenveld een impuls gekregen. Roel Janssen was al een bekend gezicht in Sittard: hij kwam over van VVV-Venlo, maar speelde eerder al voor Fortuna.

De opstellingen:

FC Twente: Drommel; Ebuehi, Schenk, Pleguezuelo, Oosterwolde; Bosch, Roemeratoe, Brama; Cerny, Danilo, Menig.

Fortuna Sittard: Koselev; Rota, Ninaj, Angha, Janssen; Smeets, Seuntjens, Rienstra; Hansson, Polter, Flemming.