De Eredivisie is begonnen: Willem II stelt teleur en gaat onderuit in Friesland

De Eredivisie is begonnen: Willem II stelt teleur en gaat onderuit in Friesland

12-09-2020 20:36 Laatste update: 20:39
172

De eerste koploper van het nieuwe seizoen is bekend. Een prima spelend sc Heerenveen klopt Willem II in eigen huis met 2-0 en is daardoor minstens een uur lijstaanvoerder in de Eredivisie.

Met Henk Veerman als aanvoerder en Joey Veerman als spelmaker begon Heerenveen voortvarend aan de wedstrijd. Het eerste kwartier stond nog in het teken van aftasten, maar na twintig minuten was dat allemaal voorbij. Dat was te danken aan Lucas Woudenberg. De linksback van de Friezen knokte zich naar een kansrijke positie en schoof de bal in de verre hoek.

Daarmee werd 'de witte Keniaan' de eerste doelpuntenmaker van het nieuwe Eredivisie-seizoen en had Heerenveen de voorsprong te pakken. Verrassend, gezien het feit dat de voorbereiding van de ploeg van trainer Johnny Jansen beduidend minder succesvol was dan die van Willem II. Dat was in de wedstrijd echter niet te zien. De Tricolores kregen geen grip op de wedstrijd.

Willem II kwam echter wel goed uit de kleedkamer. Vangelis Pavlidis dacht voor de gelijkmaker te zorgen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens schoot ook Veerman een prima kans te wild in en ontspon zich een leuke en open wedstrijd. Beide ploegen gingen voor een doelpunt en het was Heerenveen dat die goal maakte.

Pavel Bochniewicz, de nieuwe Poolse verdediger van de Friezen, was het goudhaantje. Hij kopte van dichtbij raak (2-0) en daarmee was het duel in het voordeel van de thuisploeg beslist. Met die drie punten nestelt Heerenveen zich in ieder geval voor een uur aan kop van de Eredivisie. Willem II weet dat het moet verbeteren in aanloop naar het voorrondeduel voor de Europa League van aanstaande woensdag, uit bij Progrés Niederkorn.