Feyenoord speelt zeer effectief en haalt dankzij Berghuis drie punten op in Zwolle

12-09-2020 21:48
323

Feyenoord heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen in drie punten omgezet. De Rotterdammers speelden een moeizame wedstrijd in Zwolle, maar namen wel een 2-0 overwinning mee naar De Kuip.

Het zag er aan het begin van de wedstrijd nog niet naar uit dat het een lastige avond zou worden voor de mannen van trainer Dick Advocaat. Na vijf minuten vierden de Rotterdammers de openingsgoal van Steven Berghuis, die vanaf twintig meter raak schoot. De captain van Feyenoord had de bal voor zijn linker liggen en drukte daar genadeloos mee af.

Dat was echter geen teken voor de Stadionclub om op zoek te gaan naar meer goals. Sterker nog, het zakte in en dat gaf PEC de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. De Blauwvingers hadden pech dat Marcos Senesi net geen eigen doelpunt maakte en dat Reza Ghoochannejhad, de spits van PEC, een teenlengte tekort kwam om een voorzet van Sai van Wermeskerken binnen te glijden.

Ook Thomas Lam had in de eerste helft een goal kunnen maken voor de formatie uit Zwolle, maar een goal kwam er niet. Dat brak PEC na de rust op, want wederom startte Feyenoord goed en met een klein half uur op de klok wees scheidsrechter Nijhuis naar de stip. Lam maakte een overtreding op Kökcü, die daarmee de strafschop verdiende. Berghuis maakte er dankbaar gebruik van en maakte zijn tweede van de avond: 0-2.

Nijhuis haalde zich even later de woede van fans en spelers van PEC op de hals door geen strafschop te geven toen Ghoochannejhad neerging in het strafschopgebied. Dat was wel meteen het laatste wapenfeit van de thuisclub, dat niet meer tot een aansluitingstreffer kwam en Feyenoord dan ook met de drie punten zag vertrekken. De Rotterdammers kunnen rustig afwachten wat PSV (uit bij Groningen) en Ajax (uit bij Sparta) zondagavond gaan doen.