Snelle start voor én na rust voldoende voor FC Twente: als koploper de zondag in

12-09-2020 22:50 Laatste update: 22:54
100

FC Twente sluit de Eredivisie-zaterdag af als gedeeld koploper, naast sc Heerenveen en Feyenoord. De Tukkers fleurden het debuut van trainer Ron Jans op met een probleemloze zege op Fortuna Sittard, dat weinig in te brengen had in de Grolsch Veste.

Beide teams hadden tijdens de zomermaanden een metamorfose ondergaan en begonnen met een nieuwe trainer aan het seizoen. De openingsfase verliep voor Jans een stuk voortvarender dan voor Kevin Hofland: FC Twente liep na tien minuten al uit naar 1-0. Queensy Menig en jeugdspeler Jayden Oosterwolde speelden de Fortuna-defensie uit met één combinatie, Menig had vrije doortocht en vond de verre hoek.

Wout Brama had op dat moment al een grote kans op 1-0 gekregen. Na de openingsgoal van Mening had ook Ajax-huurling Danilo had kunnen scoren, terwijl Emil Hansson aan de andere kant rook aan de gelijkmaker. Na deze reeks mogelijkheden zakte de wedstrijd in: pas vlak na rust was er weer enige opwinding. De jonge Jesse Bosch werd in het strafschopgebied lichtjes onderuit getrokken door Branislav Ninaj: arbiter Lindhout vond het een penalty waard. De VAR sprak hem niet tegen, Danilo kom alsnog zijn eerste goal namens FC Twente maken: 2-0.

De angel was direct uit de wedstrijd: FC Twente hield het achterin goed dicht en stond geen kansen meer toe en Fortuna kwam geen moment in de buurt van de aansluitingstreffer. De Tukkers hoefden zelf niets meer uit te richten en konden zich tevredenstellen met de 2-0 overwinning.

FC Twente gaat nu een pittige uitwedstrijd tegemoet: de voorlopige medekoploper Feyenoord is op 20 september de tegenstander in De Kuip. Fortuna Sittard mag één dag eerder thuis revanche nemen tegen sc Heerenveen.