Fans mogen met paar uur vertraging genieten van officieus debuut Van de Beek

Fans mogen met paar uur vertraging genieten van officieus debuut Van de Beek

12-09-2020 23:21
22

Het officieuze Manchester United-debuut van Donny van de Beek is geruisloos verlopen. The Mancunians hebben zaterdagmiddag een geheime oefenwedstrijd gespeeld tegen Aston Villa, hebben ze 's avonds laat bekendgemaakt.

Manchester United trad zonder enkele grote namen, maar mét twee Nederlanders aan op Villa Park. Van de Beek vormde samen met Scott McTominay het controlerende duo op het middenveld. Timothy Fosu-Mensah stond samen met aanvoerder Harry Maguire centraal achterin.

De wedstrijd in Birmingham werd zaterdagmiddag al gespeeld, maar Manchester United heeft het resultaat geheim gehouden. De nummer 3 van het vorige Premier League-seizoen zendt het oefenduel – enkele uren na het laatste fluitsignaal – integraal uit via de eigen kanalen.

Van de Beek rondde zijn Premier League-transfer op woensdag 2 september officieel af: Manchester United zal maximaal 44 miljoen euro aan Ajax betalen. De negenvoudig Oranje-international uit Nijkerkerveen zal op Old Trafford met rugnummer 34 spelen, als eerbetoon aan boezemvriend Abdelhak Nouri.