Koeman is blij met 'geweldige aankopen' na oefenduel Barça: 'Veel kwaliteit'

Koeman is blij met 'geweldige aankopen' na oefenduel Barça: 'Veel kwaliteit'

13-09-2020 09:44
22

Ronald Koeman is gematigd tevreden na de 3-1 oefenzege van FC Barcelona op Gimnàstic de Tarragona, maar ziet dat er nog veel werk aan de winkel is. De Nederlandse trainer stelt dat hij een andere weg wil inslaan met de Catalanen.

Koeman opteerde voor een 4-2-3-1 formatie, vergelijkbaar met zijn speelstijl bij Oranje. "De bezetting op het middenveld is iets anders dan in voorgaande seizoenen, maar het team heeft de kwaliteit om dat goed in te vullen. We proberen de bal veel sneller hoog op het veld te krijgen om de linies te doorbreken, ruimte te creëren en gevaarlijker te worden voor het doel."

Koeman erkent dat hij langzaam maar zeker de intensiteit wil opvoeren in het spel van Barça. "De jongens hebben het goed gedaan", zegt de Nederlander tegenover Barça TV. "Natuurlijk kunnen dingen nog beter. We hebben tot dusver veel fysiek werk gedaan in de training, we moeten nu ook meer tactisch gaan trainen in aanloop naar een gecompliceerd seizoen."

Onder meer Pedri en Francisco Trincão maakten een goede indruk tijdens hun officieuze debuut. "Hij is een geweldig talent", zegt Koeman over de zeventienjarige Spanjaard, die voor rust een goede wisselwerking met Lionel Messi liet zien. "Hij is nog jong en een heel belangrijke aanwinst voor de toekomst. Hij traint met ons en heeft kwaliteit, we zullen zien hoeveel hij kan meedoen."

Ook over de Portugees Trincão is Koeman te spreken. "Ik vond hem positioneel sterk, soms kwam hij naar binnen en soms ging hij buitenom. Hij heeft kwaliteit en moet zich aanpassen aan de snelheid en het ritme. Hij is een geweldige aankoop."