De Boer adviseert Koeman: 'Van Messi win je niet bij Barcelona'

De Boer adviseert Koeman: 'Van Messi win je niet bij Barcelona'

13-09-2020 10:12
22

Ronald de Boer denkt dat Ronald Koeman de juiste man is voor FC Barcelona. De oud-speler van de Catalanen waarschuwt wel dat het niet makkelijk werken is in Catalonië.

"Het voordeel is dat Koeman onafhankelijk is", vertelt De Boer aan VoetbalPrimeur. "Ook in zijn geest, dat is belangrijk. Hij laat zich niet snel gek maken. Dat is een voordeel. Hij kan rationeel denken. 'Ik volg mijn visie en ga geen concessies doen'. Daar geloof ik heilig in. Ja, concessies met Messi wel. Dat zou ik ook doen."

"Ik vind hem nog steeds de beste voetballer", vervolgt De Boer over de Argentijnse ster. "Hij kan zo belangrijk zijn voor Barça en van Messi win je niet. Je moet Messi voor je winnen", adviseert hij. "Ik denk dat Koeman goed overweg kan met Messi en dat hij hem een plek kan geven waar hij zich senang bij voelt. Dat Messi ook in ziet: dit is het beste voor het team."

De Boer heeft al met al vertrouwen in de oud-bondscoach. "Ik hoop ook dat Koeman de jeugd een kans geeft. Daar word ik weleens moe van. De stakes zijn zo hoog, het is zo ongelooflijk belangrijk dat je kampioen wordt en de Champions League wint. Maar ze schreeuwen altijd van de daken dat ze zo'n geweldige jeugdopleiding hebben. Ja, honderd jaar geleden met Xavi, Iniesta en Busquets. Maar dat is al lang niet meer zo. Ze kopen wat ze willen."

Bekijk hier ons volledige item met Ronald de Boer: