Belangstelling voor Utrecht-uitblinker Kerk: 'Het moeten serieuze bedragen zijn'

Belangstelling voor Utrecht-uitblinker Kerk: 'Het moeten serieuze bedragen zijn'

13-09-2020 10:27 Laatste update: 10:35
44

FC Utrecht moet nog altijd rekening houden met een vertrek van Gyrano Kerk. Voor de 24-jarige aanvaller bestaat serieuze en concrete belangstelling, geeft technisch directeur Jordy Zuidam toe in de talkshow van Kees Jansma bij Voetbal International.

Volgens VI is er interesse uit Duitsland, Italië en het Championship voor Kerk. "We hebben heel bewust aangegeven dat we de selectie bij elkaar willen houden", reageert Zuidam. "Maar we laten spelers pas gaan als er een bedrag is dat ons doet bewegen. Op dit moment is er dat nog niet. We gaan ervan uit dat Kerk nog voor FC Utrecht speelt."

De aanvaller, die het afgelopen seizoen goed was voor tien goals en zeven assists, ligt tot medio 2023 vast in de Domstad. "Voor welk bedrag hij weg mag? We doen geen uitspraken daarover, maar het moeten serieuze bedragen zijn. Als Nederlandse club kun je niet zeggen: We verkopen nooit", aldus Zuidam. De transfermarkt sluit pas op 5 oktober. "We gaan het zien hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen."