Vereerde De Boer: 'Naast minister-president de belangrijkste baan van Nederland'

Vereerde De Boer: 'Naast minister-president de belangrijkste baan van Nederland'

13-09-2020 10:55 Laatste update: 11:42
99

Frank de Boer vindt het een eer dat hij wordt genoemd als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-trainer van Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United vertelt echter dat hij nog niet is benaderd door de KNVB om Ronald Koeman op te volgen.

"Ik ben zeer vereerd dat ik genoemd ben in het rijtje. Ik ben niet benaderd, maar als je zoveel namen voorbij ziet komen - Frank Rijkaard, Peter Bosz - dan ben ik blij dat ik in dat rijtje zit", zegt De Boer bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. Is het een droombaan? "Nou droombaan, ik vind het in ieder geval een hele eer als je bondscoach kunt zijn. Het is naast minister-president misschien wel de belangrijkste baan van Nederland, waar iedereen over praat."

De Boer krijgt de vraag wanneer je geschikt bent om bondscoach te worden. "Dat weet je niet. Je ziet in Duitsland dat ze daar een heel andere richting zijn ingeslagen met heel jonge coaches, eerst Klinsmann en nu Löw. Ik hoorde iemand zeggen: Ervaring kan heel goed zijn, maar als je het altijd verkeerd heb gedaan dan heeft ervaring geen nut. Als je talent hebt en je gebruikt het goed, dan is dat weer toereikend."