Opmerkelijke statistiek aangehaald na fout van 'arrogante' Van Dijk

Opmerkelijke statistiek aangehaald na fout van 'arrogante' Van Dijk

13-09-2020 11:35
42

Virgil van Dijk is onderwerp van gesprek na de spectaculaire 4-3 overwinning van Liverpool op Leeds United in de Premier League. De Nederlander kopte raak, maar veroorzaakte ook een tegendoelpunt.

Sky Sports-analist Jamie Carragher was duidelijk niet onder de indruk van Van Dijk. "Alisson was niet blij, Virgil van Dijk was daar gewoon te arrogant", stelt de clubicoon van The Reds. Hij krijgt bijval van mede-analist Graeme Souness. "Van Dijk ging volledig de mist in. Gelukkig maakt hij er zelf ook één."

Ook in de kranten is er kritiek op de verdediger. The Times geeft hem een 5. 'De komst van Virgil van Dijk voor 85 miljoen euro in januari 2018 werd gezien als het cruciale stukje in de puzzel van Jürgen Klopp. Maar hij heeft twee fouten gemaakt in de laatste vier competitieduels die elk een tegendoelpunt opleverden. Dat is meer dan in zijn voorgaande 154 Premier League-duels. Gisteren veroorzaakte hij de tweede treffer van Leeds, van Patrick Bamford.'

The Liverpool Echo is milder voor Van Dijk, wiens optreden een 6 krijgt. 'Een slordige fout bracht Leeds weer langszij, nadat hij Liverpool opnieuw op voorsprong had gekopt. Zag een ander doelpunt ongelukkig worden afgekeurd. Moest in de slotfase nog alle zeilen bijzetten.'

Overigens moet Georginio Wijnaldum het doen met een 5, maar hij is zeker niet de enige met een onvoldoende. 'Een ondankbare taak om de ontelbare gaten op het middenveld dicht te lopen', concludeert de regionale krant.