Nijhuis ter discussie na PEC - Feyenoord: 'Dat verzin ik niet ter plekke'

Nijhuis ter discussie na PEC - Feyenoord: 'Dat verzin ik niet ter plekke'

13-09-2020 14:03
46

Bas Nijhuis stond zaterdagavond ter discussie tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Feyenoord. De Blauwvingers wilden een penalty na een handsbal van Marcos Senesi, maar Nijhuis en de VAR beslisten anders.

"Is de hand dicht bij het lichaam, dan spreken we niet van opzettelijk hands", begint Nijhuis na de wedstrijd in gesprek FOX Sports. "Maar is je hand van het lichaam af of maak je jezelf breder, dan is het een strafschop. Dan is alles vanaf de oksel naar beneden hands."

Nijhuis reageert op de situatie tijdens de wedstrijd PEC - Feyenoord, waarbij Senesi ongelukkig een bal tegen zijn arm krijgt. "Die bal komt van zijn eigen voet, dat maakt in principe niet uit. Dat verzin ik niet ter plekke, dat staat in de statuten. Je moet ze echt even lezen Hans...", vertelt Nijhuis tegen verslaggever Kraay jr. "Wat ik zag in het veld, en wat de VAR dus ook bevestigt, is dat hij de arm bij zijn lichaam heeft."

Feyenoord wist niet te overtuigen op bezoek in Zwolle, maar keerde door twee doelpunten van Steven Berghuis wel met de drie punten terug naar Rotterdam.