ADO Den Haag begint slecht aan Eredivisie met nederlaag in Almelo

13-09-2020 16:22
82

Een overtuigend Heracles Almelo heeft zondagmiddag gewonnen van een zeer matig ADO Den Haag. De ploeg van de jarige Frank Wormuth (60) won in het Erve Asito met 2-0.

ADO begon met de aanstelling van de nieuwe trainer Aleksandar Rankovic vol goede moed aan het nieuwe seizoen, maar overtuigend waren de Hagenaars nauwelijks. Hoewel het eerste gevaar van ADO, waar liefst zeven spelers hun debuut maakten, was, deelde Heracles de meeste speldenprikjes uit. Doelman Luuk Koopmans moest na een klein half uur twee keer tot het uiterste gaan om Jeff Hardeveld en Teun Bijleveld van scoren af te houden.

Het duurde niet lang voordat Heracles de score na de rust opende. Uit een corner van Silvester van de Water, dé uitblinker bij Heracles, kopte Rai Vloet raak: 1-0. Hoewel de voorsprong mager was, speelde Heracles een gewonnen wedstrijd. Het onmachtige ADO was niet sterk genoeg om Heracles in de problemen te brengen en het was eigenlijk wachten op meer tegengoals.

Kort nadat Michiel Kramer een kans op 1-1 liet liggen, besliste Heracles de wedstrijd. Van der Water tikte binnen na een sterk uitgevoerde counter. Een minuut later moest ADO met tien man verder omdat Boy Kemper z'n tweede gele kaart kreeg en was de wedstrijd definitief gespeeld, ondanks dat ADO nog een paar keer opdook voor de Heracles-goal.

Na negentig minuten en drie minuten blessuretijd vond scheidsrechter Sander van der Eijk het genoeg geweest. Heracles opent het Eredivisie-seizoen sterk en speelt volgende week in Tilburg tegen Willem ll. ADO speelt thuis tegen FC Groningen.