Valencia wint zonder Cillessen de beladen stadsderby, MVV verrast in Velsen-Zuid

13-09-2020 23:15 Laatste update: 14-09-2020 00:07
32

Valencia is het nu al roerige seizoen begonnen met een 4-2 overwinning op stadgenoot Levante. Zonder Jasper Cillessen onder de lat, die zijn basisplaats kwijt is aan Jaume Doménech, werd de nare bijsmaak van de afgelopen weken even weggespoeld.

Valencia - Levante 4-2
De onrust bij Valencia is enorm door de werkwijze van eigenaar Paul Lim en het relatief goedkope vertrek van veel sterkhouders. Een overwinning op stadgenoot Levante konden de mannen van trainer Javi Gracia dus goed gebruiken, maar daar zag het in eerste instantie niet naar uit. José Luis Morales schoot de gasten uit de andere kant van de sinaasappelstad op voorsprong.

Gabriel Paulista kopte Los Che al gauw langszij, maar even later maakte Morales zijn tweede van de avond namens Levante. Omdat Maxi Gomez er voor rust wel nog 2-2 van maakte hield Valencia de schade beperkt en kon het in de tweede helft toeslaan. Invaller Manu Vallejo zorgde met een dubbelslag voor de 4-2 eindstand. Jasper Cillessen sloeg alles gade vanaf de reservebank.

Telstar - MVV 1-2
Vorige week verloren de Maastrichtenaren in de eigen Geusselt nog met 7-1 van Cambuur en daardoor had trainer Darije Kalezic een formatie bedacht met vijf verdedigers. Daar had Telstar het lastig mee: de Witte Leeuwen kwamen niet door de MVV-verdediging heen en kregen voor de rust ook een goal tegen. Joy-Lance Mickels werd in het strafschopgebied neergelegd en Jelle Duin benutte de toegekende strafschop.

Na de pauze werden de bezoekers uit Limburg met gelijke munt terugbetaald. Een licht vergrijp van Luc Mares werd ook bestraft met een penalty, maar die werd gemist door Glynor Plet. Zijn volgende kans ging er echter wel in: 1-1. Telstar nam toen het initiatief over, maar de goal viel vlak voor tijd aan de andere kant. Koen Kostons prikte een voorzet van invaller Joeri Schroijen binnen en bezorgde MVV daarmee de eerste driepunter van het seizoen.

Lille - Metz 1-0
Het zag er niet naar uit dat Lille de volle buit zou pakken. Pas in de 88e minuut wist de thuisploeg de zege over de streep te trekken. Luis Araújo profiteerde van onoplettendheid van Metz en schoot vanaf een meter of veertien de 1-0 binnen.

Botman werd uiteindelijk uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. De van Ajax gehuurde verdediger speelde tegen Metz een ijzersterke wedstrijd en kreeg van het toonaangevende L'Equipe een 7. Geen enkele speler van Lille kreeg zo'n hoog cijfer.

Lille speelt volgende week op vreemde bodem de topper tegen Olympique Marseille. De ploeg staat nu op een gedeelde eerste plaats in de Ligue 1, samen met Stade Rennes.

West Brom - Leicester 0-3
Leicester City is vliegend van start gegaan in het nieuwe Premier League-seizoen. Promovendus West Bromwich Albion kwam er thuis niet aan te pas en verloor met kansloze cijfers: 0-3.

Ruim een helft kon West Brom meekomen met Leicester, maar na de 0-1 van zomeraanwinst Timothy Castagne was het meteen gedaan. De Belg kopte na 55 minuten knap binnen. Een goal van Ayoze Pérez werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar de wedstrijd werd door een dubbelslag van Jamie Vardy alsnog in het slot gegooid.

Dat deed de Engelse spits, vorig seizoen topscorer van de Premier League, twee keer vanaf de penaltystip. Leicester speelt volgende week thuis tegen Burnley, West Brom treft Everton op Goodison Park.