Ten Hag verrassend positief na nipte zege Ajax: 'Dat is natuurlijk geweldig'

Ten Hag verrassend positief na nipte zege Ajax: 'Dat is natuurlijk geweldig'

13-09-2020 17:17
126

Erik ten Hag is 'uitermate tevreden' na de moeizame overwinning van Ajax in het openingsweekend van de Eredivisie. De Amsterdammers waren ondanks een vroege rode kaart voor Nicolás Tagliafico te sterk voor Sparta (0-1).

"Ik ben uitermate tevreden", reageert Ten Hag na afloop van het duel bij FOX Sports. "Het is geweldig dat er zo'n team staat, inclusief de wissels. Ze hebben het perfect ingevuld en de overwinning uit het vuur gesleept. Ik heb spirit en tactische rijpheid gezien. Ze hebben samen de taken geweldig uitgevoerd."

"Heeft Sparta een kans gecreëerd? Niks", vervolgt de Ajax-coach. "Als je zo lang in ondertal staat, kan er wel een keer een schotje richting je goal komen, maar we hebben met Andre Onana een uitstekende keeper. We hebben defensief uitstekend gestaan. Verder hebben ze (Sparta, red.) geen echte kansen gehad."

Ajax moest na 27 minuten verder met tien man door de rode kaart van Nicolás Tagliafico. Ondanks de numerieke minderheid, opende Antony de score. Die voorsprong hield Ajax vast. "Ik wel een idee over de rode kaart van Tagliafico, maar ik wil daar niets over zeggen. Dat is iets voor de arbitrage."