Van Leer en Fraser reageren op fout bij goal van Antony (Ajax)

Van Leer en Fraser reageren op fout bij goal van Antony (Ajax)

13-09-2020 17:48
59

Benjamin van Leer is schuldbewust en vindt dat hij de 0-1 van Antony had moeten voorkomen. De doelman van Sparta, en oud-keeper van Ajax, verkeek zich volledig op een afstandsschot van de Braziliaan. 

"Ik zag dat hij naar binnenkwam en met links schoot", zegt Van Leer tegen FOX Sports. "Het was sowieso een houdbare bal, maar de bal stuiterde iets hoger dan ik had verwacht."

Van Leer vond dus dat hij beter voor de dag had moeten komen. "Een kunstgrasstuit? Zo zou je het kunnen noemen, ja. Leuk is anders, maar je moet door. Voor ons is het kut, je verliest met 1-0 en daar heb ik een aandeel in. Dus ja: het is kut."

"De spelers weten dat ik meteen positief of negatief kan reageren, of in ieder geval iets minder vrolijk, maar ik verwijt m'n spelers nooit iets", reageert trainer Henk Fraser op de fout van Van Leer. "Ik ben net zo fanatiek als zij zijn. Op dat moment baal je je verschrikkelijk, maar een verwijt is zwaar. Je beoordeelt spelers op hun kwaliteiten en ik weet dat Benjamin met deze ballen normaal gesproken beter om kan gaan."