Dramatische rentree Robben overschaduwt zege PSV in Groningen

13-09-2020 18:39
118

PSV is het nieuwe Eredivisie-seizoen en het tijdperk-Roger Schmidt begonnen met een zege op FC Groningen. Het werd 1-3, in een wedstrijd die werd overschaduwd door het uitvallen van Arjen Robben.

Groningen - PSV was ruim zes maanden geleden de laatste competitiewedstrijd voor de corona-uitbraak. Zondag stonden de twee clubs in het openingsweekend van het seizoen 2020/2021 weer tegenover elkaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Grote verandering: het meespelen van Arjen Robben. De 36-jarige dribbelaar maakte zijn rentree.

PSV was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij in Groningen, zonder grote kansen te creëren. Alleen Donyell Malen en Mauro Júnior, die de voorkeur kreeg boven Mohamed Ihattaren, stichtten gevaar, maar Sergio Padt bracht twee keer redding. Na 29 minuten zat de wedstrijd van Robben erop. Hij raakte geblesseerd, trok zijn shirt en liep stampvoetend naar binnen.

Tot overmaat van ramp maakte PSV enkele minuten later de 0-1. Cody Gakpo trok naar binnen en schoot de bal op kenmerkende wijze in de korte hoek. Groningen liet zich echter niet kennen en knokte zich na rust terug in de wedstrijd. Tomas Suslov, de vervanger van Robben, strafte een fout van de debuterende PSV-keeper Yvon Mvogo af.

Het antwoord van PSV liet niet lang op zich wachten. Malen ontving de bal van invaller Noni Madueke en zette feilloos de 1-2 op het scorebord. Diezelfde Malen had vervolgens nog twee keer een doelpunt op zijn schoen, maar de paal stond in de weg én een door Ihattaren versierde strafschop waren niet aan hem besteed.

De drie punten van PSV kwamen hoe dan ook niet meer in gevaar. Sterker nog, Gakpo loodste PSV drie minuten voor tijd in veilige haven na goed voorbereidend werk van Madueke: 1-3. PSV, VVV-Venlo, FC Twente, Feyenoord, Heracles Almelo, sc Heerenveen, Vitesse en Ajax wonnen hun eerste wedstrijd en gaan gezamenlijk aan kop in de Eredivisie.