RKC Waalwijk maakt thuis geen schijn van kans tegen zeer slordig Vitesse

13-09-2020 18:39 Laatste update: 23:25
18

Thomas Letsch heeft zijn eerste Eredivisie-wedstrijd als trainer van Vitesse gewonnen. Een treffer van Oussama Darfalou was voldoende om bij het slappe RKC Waalwijk drie punten op te halen.

Vitesse was vanaf het eerste fluitsignaal een paar maten te groot voor RKC, dat een verloren wedstrijd speelde en geen schijn van kans maakte. Al na zeven minuten spelen stond de teller op drie Arnhemse kansen. Alle drie waren ze van de bedrijvige Oussama Tannane, die het vizier niet op scherp had staan.

Het was een wonder dat Vitesse na een half uur nog niet gescoord had. Ook Club Brugge-huurling Loïs Openda had moeite met afronden en profiteerde ook niet van een misser van RKC-doelman Kostas Lamprou. RKC, dat zelf helemaal niets gecreëerd had, kwam echter alsnog op achterstand. Dat gebeurde in de blessuretijd van de eerste helft. Darfalou scoorde na een goede steekbal van Matúš Bero.

RKC liet kort na rust een grote kans op 1-1 liggen, maar Finn Stokkers wist een voorzet net niet binnen te werken. Het was ook meteen de enige kans van RKC, waar vrijwel alles fout ging. Vitesse was ook niet meer het Vitesse van de eerste helft en speelde de wedstrijd in rustig tempo uit.

Vitesse speelt aankomende zaterdag thuis tegen Sparta, dat de seizoensopener verloor van Ajax, de volgende tegenstander van RKC.