Tottenham gaat pijnlijk onderuit tegen Everton, succesvol debuut James

Tottenham gaat pijnlijk onderuit tegen Everton, succesvol debuut James

13-09-2020 19:23
40

Tottenham Hotspur is al in de eerste speelronde van het nieuwe Premier League-seizoen uitgegleden. De Equipe van José Mourinho verloor thuis met 0-1 van Everton, waar James Rodríguez zijn debuut maakte.

James begon bij Everton meteen in de basis, samen met Allan en Abdoulaye Doucouré. Manager Carlo Ancelotti had maar een paar dagen om ze in te passen voor het duel met Tottenham, waar Steven Bergwijn het moest doen met een reserverol.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Everton. Richarlison anticipeerde op een slechte bal door het midden van Ben Davies. De Braziliaan deed alles goed, passeerde doelman Hugo Lloris maar schoot over, daar waar hij af had moeten geven op Dominic-Calvert Lewin. Daarna kreeg Tottenham via Harry Kane een kans, net als Heung-Min Son.

Het gevaar moest bij Everton komen van James, die maar liefst vijf kansen voor zijn ploeg creëerde. Maar de goal werd gemaakt door Calvert-Lewin. Een scherp aangesneden vrije trap van Lucas Digne werd binnengekopt door Calvert-Lewin, die zijn mandekkers de baas was en de bal in de kruising kopte. Daarna werd Bergwijn van stal gehaald om iets aan die achterstand te doen, maar de gelijkmaker viel voor Tottenham niet meer.