Elftal van de Week: PSV, Feyenoord, Heerenveen hofleverancier, één Ajax-uitblinker

Elftal van de Week: PSV, Feyenoord, Heerenveen hofleverancier, één Ajax-uitblinker

14-09-2020 09:30 Laatste update: 11:09
82

Na ruim zes maanden rolt de bal weer in de Eredivisie. Niet PSV, Feyenoord of Ajax, die hun seizoensopeners allemaal wonnen, maar sc Heerenveen is de eerste hofleverancier in VP's Elftal van de Week.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Na het seizoen van de definitieve doorbraak, is Bijlow begonnen aan het seizoen van de bevestiging. Het optreden van de 22-jarige doelman van Feyenoord tegen PEC Zwolle was in elk geval uitstekend.

Wedden

Meer odds

Jayden Oosterwolde (FC Twente)
Twente nam deze zomer Gijs Smal over van FC Volendam, maar een negentienjarige linksback greep in de voorbereiding zijn kans. Oosterwolde koppelt snelheid aan overzicht en bewees waarom trainer Ron Jans voor hem kiest.

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
Zó maak je je debuut als verdediger in de Eredivisie. Bochniewicz werd deze week gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion, stond meteen in de basis, hield de nul tegen Willem II én zorgde voor de beslissing (2-0).

Caner Cavlan (FC Emmen)
Verliet Emmen vorig jaar voor Austria Wien en ondanks dat hij flopte in Oostenrijk, is hij als een betere speler teruggekomen in Drenthe. Cavlan was vooral in de eerste helft tegen VVV-Venlo niet te stoppen. Een lust voor het oog.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
De voorbereiding van Heerenveen was ronduit belabberd, maar de Friese ploeg gooide tegen Willem II de schroom van zich af. De grote uitblinker: Joey Veerman, die strooide met ragfijne passjes en de baas was op het middenveld.

Pablo Rosario (PSV)
Als aanvoerder was hij vorig seizoen de kop van jut in Eindhoven, maar onder trainer Roger Schmidt is Rosario weer de speler die hij in het seizoen 2018/2019 was. De drang om de bal vooruit te spelen is er weer.

Cody Gakpo (PSV)
De nummer twee op de topscorerslijst, samen met Steven Berghuis. Gakpo schoot PSV met twee knappe goals langs FC Groningen. Wordt dit het seizoen van zijn definitieve doorbraak?

Antony (Ajax)
Het tiental van Ajax speelde een moeizame wedstrijd, maar Antony slaagde er toch in zich te onderscheiden. De Braziliaanse ankoop luisterde zijn Eredivisie-debuut op met de winnende goal op Het Kasteel.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Wat moet Feyenoord zonder Berghuis? De aanvoerder was bij de seizoenstart in Zwolle weer zijn gewicht in goud waard met twee goals, ondanks dat hij een longinfectie een grote hap uit zijn voorbereiding nam.

Silvester van der Water (Heracles Almelo)
De grote uitblinker bij de gemakkelijke 2-0 zege van Heracles op ADO was Van der Water. De vleugelaanvaller, die één keer scoorde en de assist voor de 2-0 van Rai Vloet gaf, is na het vertrek van clubtopscorer Cyriel Dessers de grote troef in de aanval.

Giorgios Giakoumakis (VVV-Venlo)
Had nog nooit een hattrick gemaakt, maar in zijn eerste Eredivisie-wedstrijd was het meteen raak: Giakoumakis zal het bezoek van VVV aan Emmen niet snel vergeten. De Griekse spits is de zevende speler in de Eredivisie-historie die drie keer scoort bij zijn debuut.