Van Basten uit kritiek op Van Dijk: 'Hier maken écht goede libero's het verschil'

Van Basten uit kritiek op Van Dijk: 'Hier maken écht goede libero's het verschil'

13-09-2020 21:13
75

Marco van Basten uit forse kritiek aan het adres van Virgil van Dijk. De stopper van Liverpool, door velen beschouwd als de beste verdediger ter wereld, maakte tegen Leeds (4-3 voor The Reds) geen beste indruk op Van Basten.

De 2-2 van Leeds, gemaakt door Patrick Bamford, was volledig op het conto van Van Dijk te schrijven. Hij verspeelde de bal op knullige wijze. "Dat is gewoon een persoonlijke fout", oordeelt Van Basten tijdens Rondo op Ziggo Sport. Even daarvoor kopte de verdediger zelf nog de 2-1 tegen de touwen.

Wedden

Meer odds

Van Basten wijst echter op de 3-3, waar de Nederlander ook geen beste beurt maakt. "Daar moet hij staan. Hij moet zijn achterhoede leiden en mensen sturen, maar hier stapt hij uit. Als Van Dijk zorgt dat zijn middenvelder meeloopt hoeft hij er zelf niet naartoe te gaan. Dat is leiding geven achterin!"

Van Dijk bestempelen als de beste verdediger ter wereld is volgens Van Basten geen goed idee. "Als hij hier blijft steen haalt hij de bal eruit, want de bal komt nu op de plek waar hij niet staan. In dat soort situaties maken echte goede libero's het verschil."