'Traoré keert terug naar de Premier League en treft voormalig Ajax-ploeggenoot'

'Traoré keert terug naar de Premier League en treft voormalig Ajax-ploeggenoot'

13-09-2020 21:26
17

Bertrand Traoré gaat weer in de Premier League voetballen. De vleugelaanvaller van Olympique Lyon, die in het verleden een seizoen op huurbasis voor Ajax speelde, staat voor een transfer naar Aston Villa.

De Burkinees werd in 2017 door Lyon voor 10 miljoen euro van Chelsea overgenomen. Dat gebeurde na een seizoen waarin Traoré voor Ajax speelde en de finale van de Europa League haalde. In de halve finale speelden de Amsterdammers tegen Lyon en die wedstrijden waren voor de Fransen reden om Traoré te halen.

Na drie jaar in het Groupama Stadium staat de vleugelaanvaller voor een volgende stap. RMC Sport weet te melden dat Aston Villa en Lyon een akkoord hebben bereikt over een bedrag van 19 miljoen euro voor Traoré, die maandag zijn medische keuring zal ondergaan. Vervolgens tekent hij een driejarig contract in Birmingham.

Bij Aston Villa komt Traoré een voormalig ploeggenoot bij Ajax tegen. Anwar El Ghazi speelt al op Villa Park en verliet Ajax in januari 2017. De twee hebben een half jaar samen gespeeld in de Johan Cruijff Arena.