Eredivisie-flops: 'meevoetballende' Mvogo, tijdrekkende Onana en Groningen-duo

Eredivisie-flops: 'meevoetballende' Mvogo, tijdrekkende Onana en Groningen-duo

14-09-2020 10:30
128

Het is na zes maanden weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur.  Opvallend genoeg zijn daar deze week maar liefst vier keepers in te vinden: die van Sparta, FC Emmen, PSV én Ajax.

Benjamin van Leer (Sparta)
Een weekend om snel te vergeten voor Benjamin van Leer. Juist tegen je oude club wil je indruk maken, maar het liep anders. Van Leer was schuldig aan de enige goal van de wedstrijd (hij verkeek zich volledig op een afstandsschot van Antony) en trok na afloop ook het boetekleed aan.

Wessel Dammers (FC Groningen)
Eén van de zwakkeren aan de kant van Groningen. Dammers kwam overal steeds net te laat en leek de scherpte te missen, dat laatste kan eigenlijk niet in een topwedstrijd tegen PSV. Veelzeggend: al in de eerste minuut kreeg Dammers een gele kaart.

Damil Dankerlui (FC Groningen)
Dankerlui is een van de Groningen-spelers die er de komende weken flink aan zal moeten trekken. Heeft tegen PSV nog niet bewezen een waardige opvolger te zijn van Deyovaisio Zeefuik, al is dat natuurlijk ook niet zomaar gepiept.

Andre Onana (Ajax)
Geen goal incasseren en toch in de floplijst. Dat heeft alles te maken met het tijdrekken van de Ajax-keeper. Onana wordt vaak in het lijstje gezet van beste keepers ter wereld en zou dus beter moeten weten. Het haalt niet alleen de vaart uit de wedstrijd, het is ook nog eens onsportief. Het wekt irritatie en juist dat zou tegenstanders extra kunnen motiveren.

Nicolas Tagliafico (Ajax)
Een half uur hield Tagliafico het vol tegen Sparta en toen moest hij met rood vertrekken. Een ongelukkige handsbal, maar regels zijn regels en ook de VAR deed er niets aan. Tagliafico zal er volgende week tegen RKC niet bij zijn.

Yvon Mvogo (PSV)
Geen lekker debuut voor de 'meevoetballende keeper'. Mvogo kwam op voorspraak van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven, maar zal bij de tegengoal wat wenkbrauwen hebben doen laten fronsen. Een gedekte speler inspelen op de rand van de zestien terwijl je zelf onder druk wordt gezet en de bal eigenlijk gewoon moet wegknallen? Dat kan niet.

Dennis Telgenkamp (FC Emmen)
Vijf goals incasseren in één helft, dan moet je bij jezelf te rade gaan. Telgenkamp keepte in de eerste helft helemaal niet slecht, maar zakte in de tweede door het ijs. Dat zal hij zelf ook wel weten.

Boy Kemper (ADO)
Boy Kemper zal ook niet lekker geslapen hebben: debuteren met een verliespartij én een rode kaart. Gelukkig voor Kemper was hij niet de enige speler van ADO die een onvoldoende scoorde.

Finn Stokkers (RKC)
Geen succesvol debuut voor Stokkers, die zich pas twee dagen speler van RKC mag noemen. Hij deed tegen Vitesse weinig goed en maakte geen schijn van kans tegen de fysiek sterke verdedigers van de Arnhemmers. Stokkers mag z'n borst natmaken, want volgende week speelt hij in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Als je met 2-0 verliest wordt er automatisch naar de verdediging gekeken. Als Ninaj zelfkritisch is geeft hij toe dat hij tegen FC Twente een slechte wedstrijd speelde voor Fortuna Sittard. Snelheid is een van de dingen die Ninaj mist, zo werd duidelijk tegen Twente.

|

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie