Van Hanegem ergert zich aan Ajax: 'Vervelend, hij irriteert mij al een tijdje'

14-09-2020 06:44
307

Willem van Hanegem heeft zich in het openingsweekend van de Eredivisie geërgerd aan Andre Onana. De doelman van Ajax kreeg tegen Sparta (0-1 zege) een gele kaart vanwege tijdrekken.

'Ajax moest het natuurlijk lang doen met tien spelers omdat Nicolás Tagliafico weer eens als een stier kwam invliegen. Dat Jochem Kamphuis (scheidsrechter, red.) daar rood voor durfde te trekken, vond ik wel moedig. Dat overkomt Ajax maar zelden', aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Maar diezelfde Kamphuis zag ik voortdurend naar zijn horloge wijzen als er tijd werd gerekt. Alles zou er bij komen. Die Andre Onana is een prima keeper, maar hij irriteert mij al een tijdje. Al dat tijdrekken en al die wissels en dan slechts vier minuten erbij, dat was laf van Kamphuis.'

Van Hanegem had graag gezien dat Kamphuis meer had gedaan dan Onana alleen een gele kaart geven. 'Als die scheidsrechter nou iets had willen betekenen voor het voetballen, had hij minimaal het dubbele aan blessuretijd gerekend', stelt De Kromme. 'Dan laat je zien dat je af wil van die vervelende keepers die maar op de grond liggen, ballen niet aanpakken voor een doeltrap, aanlopen vertragen tot sint-juttemis. Hup, acht of negen minuten erbij, het moet afgelopen zijn met dat geklier.'