Buijs schakelt snel na blessure Robben: 'Dacht: f*ck, hebben niemand warmlopen'

Buijs schakelt snel na blessure Robben: 'Dacht: f*ck, hebben niemand warmlopen'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 07:20ma 14-09-2020 om 07:20

FC Groningen-trainer Danny Buijs schrok tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen PSV van de blessure van Arjen Robben. De teruggekeerde aanvaller moest na ongeveer een halfuur spelen het veld verlaten met liesklachten.

Alle ogen in het Hitachi Capital Mobility Stadion waren gericht op Robben, maar zijn rentree liep uit op een anti-climax. "Wat ik dacht? Ik dacht f*ck, we moeten wisselen en ik heb nog niet eens iemand warmlopen", geeft Buijs aan in gesprek met FOX Sports. "Thomas Suslov moest erin zonder een warming-up. Je laat ook niet iemand vanaf minuut één warmlopen."

Buijs geeft aan dat Robben meteen merkte dat het niet goed zat toen hij van het veld ging. Het is nog niet bekend hoe lang hij eruit ligt, daarover wordt de komende dagen meer duidelijk. "Er zijn geen afspraken gemaakt bij dit soort ontwikkelingen", vervolgt Buijs. "Dit is ook een uitzonderlijke situatie, denk ik. We zullen eerst moeten kijken hoe lang zijn herstel mogelijk gaat duren en dan eens kijken hoe Arjen er zelf tegenaan kijkt. Het is niet verstandig om in de emotie en teleurstelling al beslissingen te nemen."

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-3 overwinning voor PSV. Cody Gakpo zette de gasten in de eerste helft op voorsprong, Suslov zette in de tweede helft de gelijkmaker op het scorebord. Door doelpunten van Donyell Malen en nogmaals Gakpo namen de Eindhovenaren de drie punten mee.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Robben stoppen?

Ja
52%
Nee
48%
(5051 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws