Been stelt Elftal van de Week samen: 'Beste Nederlandse keeper in Eredivisie'

Been stelt Elftal van de Week samen: 'Beste Nederlandse keeper in Eredivisie'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 07:36ma 14-09-2020 om 07:36

Mario Been heeft zijn Elftal van de Week samengesteld. Onder de lat maakt hij ruimte voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow, op het middenveld is er plek voor sc Heerenveen-speler Joey Veerman en de aanval wordt gevormd door Silvester van der Water, Steven Berghuis en Giorgos Giakoumakis.

Been heeft een duidelijke reden om Bijlow onder de lat te zetten in zijn Elftal van de Week. "Hij kreeg weliswaar weinig te doen, maar staat wel altijd goed opgesteld. Ik zie hem als de beste Nederlandse keeper in de Eredivisie", begint hij in De Telegraaf. Ook was er een glansrol weggelegd voor Heerenveen-middenvelder Veerman. "Hij is creatief en stond aan de basis van de openingsgoal van Lucas Woudenberg. Bovendien ziet Joey dingen die anderen niet zien. In dat opzicht is hij verder dan de rest."

Berghuis was de bepalende speler bij Feyenoord en schoot de Rotterdammers met twee doelpunten langs PEC Zwolle. "Hij kan iets creëren en maakt ook zelf makkelijk zijn goals. Daarmee is hij van enorme meerwaarde voor de ploeg. Mocht hij nog vertrekken, scheelt dat zo vijftig procent in de dreiging die Feyenoord heeft. Steven is echt een belangrijke pion."

Spelbepalend
Heracles Almelo-spits Silvester van der Water maakte ook veel indruk op Been tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag. "Die was tegen een onthutsend zwak ADO Den Haag ook spelbepalend. Alles begon bij hem, maar hij schijnt in de belangstelling te staan van Orlando City." Over de prestatie van Giakoumakis is Been duidelijk. "Wanneer je bij je entree in de Eredivisie driemaal weet te scoren is dat knap. Doe je dat in dienst van VVV-Venlo, in een lastige uitwedstrijd bij FC Emmen, dan is dat nog knapper."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws