Gepasseerde doelman boos op RKC: 'Ik heb geen fatsoenlijke trainingen gehad'

Gepasseerde doelman boos op RKC: 'Ik heb geen fatsoenlijke trainingen gehad'

14-09-2020 07:38
24

Etienne Vaessen zit in zak en as. Fred Grim, trainer van RKC Waalwijk, passeerde de doelman ten faveure van Kostas Lamprou, die mocht keepen in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Vitesse (0-1).

Vaessen keepte de laatste drie seizoenen alles bij RKC. Woensdag kreeg hij echter te horen dat Lamprou de concurrentiestrijd heeft gewonnen, twee dagen voor het thuisduel met Vitesse verliet hij uit zelfbescherming de training. "Anders had ik bij een actie misschien iemand per ongeluk in elkaar geschopt", verklaart Vaessen aan het Brabants Dagblad.

Grim nam hem vervolgens niet op in de wedstrijdselectie, omdat de 'mindset' van Vaessen niet goed was. De 25-jarige doelman zit vol frustratie en wil opheldering. "Ik had op wat meer krediet gerekend. Twee jaar heb ik geen fatsoenlijke trainingen gehad bij RKC. Ik voelde me juist weer beter worden en deed in de voorbereiding niet voor Lamprou onder."

Vaessen gaat nu in gesprek met de directeuren Mo Allach en Frank van Mosselveld. "Ik sta nog twee jaar onder contract en wil weten wat mijn perspectief is", zegt hij. "Als ik niet verhuurd kan worden, sluit ik weer aan. Want RKC blijft mijn club."