Zaakwaarnemer Alaba frustreert Bayern: 'Hij is een geldgraaiende piranha'

Zaakwaarnemer Alaba frustreert Bayern: 'Hij is een geldgraaiende piranha'

14-09-2020 08:26 Laatste update: 08:50
41

De contractonderhandelingen tussen Bayern München en David Alaba verlopen vooralsnog zeer stroef, maar aan de speler lijkt het niet te liggen. Zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi vraagt naar verluidt een commissie van twintig miljoen euro bij een contractverlenging van zijn cliënt.

Dat meldt het Duitse BILD. Alaba en Bayern zijn al langere tijd in onderhandeling over een nieuw contract, maar er zit totaal geen schot in de zaak. Tot frustratie van de Duitse grootmacht ligt dat niet aan de speler zelf, maar aan zijn zaakwaarnemer Zahavi.

"Hij heeft een geldgraaiende piranha als zaakwaarnemer", is Uli Hoeness woedend op de 77-jarige Zahavi. "Het gaat hem om het geld en om niets anders. David zit toch al bij de beste club ter wereld?"

Daarnaast wil Zahavi ervoor zorgen dat Alaba een van de grootverdieners wordt bij Der Rekordmeister, maar Bayern is niet van plan hem dat salaris aan te bieden. "Die laatste één, twee of drie miljoen euro maken Alaba niet gelukkiger", vervolgt Hoeness. Het contract van de 28-jarige Alaba loopt in de zomer van 2021 af. "Het doel van Zahavi is om David volgend jaar transfervrij te laten vertrekken. Dat moet Bayern koste wat kost voorkomen", sluit Hoeness af.