Van der Vaart discussieert met Van Hooijdonk: 'Geloof me nou, geweldige speler'

Van der Vaart discussieert met Van Hooijdonk: 'Geloof me nou, geweldige speler'

14-09-2020 08:50
80

De situatie van Mohamed Ihattaren zorgde zondagavond voor discussie aan tafel bij Studio Voetbal. Pierre van Hooijdonk is kritisch op het achttienjarige toptalent van PSV, maar Rafael van der Vaart en Kees Jansma verdedigen hem.

Ihattaren werd zondag gepasseerd voor de wedstrijd tegen FC Groningen, nadat hij door trainer Roger Schmidt van de training was gestuurd vanwege een gebrek aan inzet. Van Hooijdonk is verbaasd. "Ik vind dat wel wat. Dat je op die leeftijd al in de frontlinie komt en een nieuwe trainer je wegstuurt", aldus de oud-spits. "Schmidt zal dat niet voor niets gedaan hebben. Ook hij is op de hoogte van de capaciteiten en kwaliteiten van Ihattaren."

Jansma constateert dat Ihattaren vorig seizoen 'ongelooflijk op het paard is gezet'. "Hij moet het zien waar te maken en krijgt te maken met teleurstellingen. Hij was stikchagrijnig na Polen en Italië (Ihattaren maakte geen minuten voor Oranje, red.)." Van Hooijdonk zag die teleurstelling ook. "Maar dan kom je terug bij PSV en ga je toewerken naar de eerste wedstrijd na lange tijd. En dan kan je je niet motiveren?"

"Ik vind hem de beste speler van PSV", aldus Van der Vaart. De 109-voudig international neemt het op voor Ihattaren. "Hij leert hiervan. Geloof me nou, dit is een geweldige speler. Ik dacht op mijn twintigste ook dat ik over water kon lopen. Toen werd ik een keer op de bank gezet en dacht ik dat de hele wereld tegen me was. Dat is niet zo. Gewoon presteren op het veld."